To μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου με τον ενταφιασμό του δίπλα στους τάφους των γονιών του στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου.
Στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία που παραβρέθηκαν υψηλοί προσκεκλημένοι, βασιλείς, διάδοχοι θρόνων και πρίγκιπες, φιλικά πρόσωπα, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Πρωινό» αλλά και της εκπομπής «Super Κατερίνα», το δείπνο ξεκίνησε με μια ψαρόσουπα, με κακκαβιά, και γενικότερα το δείπνο ήταν βασισμένο σε ελληνικές γεύσεις και περιελάμβανε κυρίως θαλασσινά: λευκή σφυρίδα, σολομό, καλαμαράκια και γαρίδες. Επιπλέον στο τραπέζι υπήρχαν νηστίσιμος μουσακάς, σπανακόπιτα, 4 σαλάτες και ντολμαδάκια.
Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, στο τραπέζι υπήρχαν ροτόντες των οκτώ ατόμων και κάποιες λίγο μεγαλύτερες, με λιτό στολισμό και λευκά λουλούδια.
Ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε ότι το δείπνο στοίχησε 40.000 ευρώ, περίπου 200 ευρώ το άτομο.
Πρώτοι στο δείπνο έφτασαν η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφίας και ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος που χαιρέτισαν τον κόσμο. Λίγο αργότερα έφτασε η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρίας. Ένα τέταρτο μετά έφτασε η σύζυγος του τέως βασιλιά με τα πέντε παιδιά τους και τα εννέα εγγόνια.