«Οι άνθρωποί μας, κτηνίατροι και φροντιστές, ήταν δίπλα της κάθε στιγμή με πολύ αγάπη. Αναζητώντας την όποια ελπίδα για ανάρρωση και ποιοτική ζωή, όπως αυτή αρμόζει σε μία τίγρη, υποβλήθηκε σε εξειδικευμένες εξετάσεις» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Αττικό Πάρκο.
Το ζώο ήταν εξαιρετικά άρρωστο και υπέφερε σύμφωνα με τη 12μελή επιτροπή κτηνιάτρων που μελέτησε τις εξετάσεις οι οποίες του έγιναν, και συμβουλεύτηκε ειδικά κέντρα στο εξωτερικό, τα οποία ειδικεύονται στα αιλουροειδή.
«Δυστυχώς τα σοβαρά ανίατα επίπονα γενετικά προβλήματά του, ασύμβατα με μια στοιχειωδώς ποιοτική ζωή και τους κανόνες ευζωίας, οδήγησαν τόσο τους Έλληνες κτηνιάτρους που αποτελούσαν μέλη της επιτροπής, αλλά και τους ξένους ειδικούς, στο να εισηγηθούν ομόφωνα στις αρμόδιες αρχές πως η ευθανασία ήταν η μόνη επιλογή, όπως συμβαίνει συχνά σε περιπτώσεις που κάποιο ζώο υποφέρει χωρίς να υπάρχει ελπίδα βελτίωσης» σημειώνεται στην ανάρτηση του Αττικού Πάρκου στο facebook.
Υπενθυμίζεται ότι, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει διαταχθεί έρευνα για να εντοπιστεί πως αυτό το ζώο βρέθηκε στη χώρα μας και σε ποιον ανήκε.
«Ευχή όλων με αφορμή την θλιβερή ιστορία να ευαισθητοποιηθούν όλοι περισσότερο για την αναγκαιότητα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου άγριων ζώων στην χώρα μας και να υπάρξει μεγαλύτερη εντατικοποίηση των προσπαθειών των αρμόδιων αρχών στην κατεύθυνση αυτή» σημειώνεται καταληκτικά στην ανακοίνωση.