Αποστομωτική απάντηση σε όσους την κατηγορούν για “οικογενειοκρατία” έδωσε η γνωστή δημοσιογράφος, συγγραφέας και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Ακρίτα, μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook. Συγκεκριμένα, η κ. Ακρίτα αναδημοσίευσε το tweet ενός χρήστη της πλατφόρμας, ο οποίος την κατηγόρησε για “οικογενειοκρατία”, επειδή οι γονείς της, ο παππούς της, αλλά και ο σύζυγός της, υπήρξαν βουλευτές ή υπουργοί σε διάφορα πολιτικά κόμματα στο παρελθόν. Είχε προηγηθεί μία ανάρτηση της διακεκριμένης δημοσιογράφου, η οποία ασκούσε κριτική στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί δημιουργίας “υπουργείου οικογένειας”, με σαφείς αιχμές προς τον πρόεδρο της ΝΔ.
Στο κείμενο που δημοσίευσε η Έλενα Ακρίτα στο Facebook, καταγράφει τη διαφορά της οικογενειοκρατίας από την οικογενειακή παράδοση, τονίζοντας πως στη δική της οικογένεια, ούτε έφαγαν λεφτά, ούτε υπήρξαν σκάνδαλα, ενώ υπογραμμίζει πως δεν πολιτεύεται λόγω των χρημάτων. “Είμαι περήφανη για την οικογενειακή μου παράδοση. Θα ντρεπόμουν φριχτά αν ήμουν μέλος μιας οικογενειοκρατικής ολιγαρχίας”, καταλήγει στο κείμενό της η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα
“Επί προσωπικού.
Όταν το λιλιπούτειο IQ σου σε εμποδίζει να καταλάβεις τη διαφορά της οικογενειοκρατίας από την οικογενειακή παράδοση. Γιατί εμείς στην οικογένεια μας, πρωθυπουργοί δεν γίναμε, λεφτά δεν φάγαμε, σκάνδαλα δεν κάναμε.
- Οικογενειοκρατία σημαίνει είμαι άχρηστος ανεπάγγελτος γόνος και μπαίνω στη Βουλή επειδή έχω μπάρμπα στην Κορωνη.
- Οικογενειακή παράδοση σημαίνει έχω πίσω μου επιτυχημένη εργασία 40+ χρόνων, 12.678 ένσημα και μπαίνω για να αγωνιστώ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως έκανα και με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα.
- Οικογενειοκρατία σημαίνει είμαι κηφήνας, τρωω και πίνω στην υγεία των κορόιδων.
- Οικογενειακή παραδοση σημαίνει προσφέρω στην πατρίδα χωρίς κανενα οικονομικό όφελος.
- Οικογενειοκρατία σημαίνει οφσορ, 40 ακίνητα, χαριστικά δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων και ποσά ‘αδιευκρινιστα’.
- Οικογενειακή παράδοση σημαίνει πως και το τελευταίο ευρώ έχει βγει από το επάγγελμα του πολιτικού κι όχι από το βουλευτιλίκι.
Και για να τελειώνουμε.
Όποιος νομίζει ότι με φώναξε ο Τσίπρας όχι για την όποια αξία μου, αλλά για το σόι μου, ας επιστρέψει στον πλανήτη απ’ όπου διακτινίστηκε.
Όσο για τα χρήματα, αυτά δεν τα υπολόγισα το 2019 που ήταν σχεδόν τριπλάσια στην Ευρωβουλή, θα τα υπολόγιζα τώρα; Άφησα την καλοπληρωμένη εργασία μου (κι ας μην υπάρχει πλέον ασυμβίβαστο), για να αφοσιωθώ αποκλειστικά στη νεα αυτή πορεία.
Οικογενειοκρατία λοιπόν δεν είναι να χάνεις λεφτά (άρθρα, podcast, συγγραφή βιβλίων) μπαίνοντας στη Βουλή, αλλά να βολεύεσαι με τις βουλευτικές αποζημιώσεις.
Και για να το κάνουμε ταλιράκια.
Είμαι περήφανη για την οικογενειακή μου παράδοση.
Θα ντρεπόμουν φριχτά αν ήμουν μέλος μιας οικογενειοκρατικής ολιγαρχίας.
Υ. Γ. Το «Ακρίδα» το χρησιμοποιούν μόνο οι κακομοίρηδες που δεν έχουν επιχειρήματα”.