«Ο επικεφαλής της Ομάδας Βάγκνερ, ήρωας της Ρωσίας, ένας αληθινός πατριώτης, ο Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών προδοτών στη Ρωσία», αναφέρει ανάρτηση του «Grey Zone», λογαριασμού στην πλατφόρμα Telegram ο οποίος πρόσκειται στη Wagner και δημοσίευε κατά καιρούς βιντεοσκοπημένα μηνύματα του αρχηγού της εταιρίας μισθοφόρων.
«Ακόμη και στην κόλαση θα είναι ο καλύτερος! Ζήτω η Ρωσία!», καταλήγει η σχετική ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφία του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος φέρεται να ήταν μεταξύ των 10 επιβαινόντων σε αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στην περιφέρεια Τβερ, βόρεια της Μόσχας.
Ρωσική υπηρεσία αερομεταφορών: Ο Πριγκόζιν επέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία αερομεταφορών της Ρωσίας (Rossaviatsia) ανακοίνωσε απόψε ότι ο επικεφαλής της εταιρίας μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν επέβαινε στο ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Embraer-135 που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στην περιφέρεια Τβερ, βόρεια της Μόσχας, παρασύροντας στον θάνατο όλους τους επιβαίνοντες.
Μεταξύ των επιβαινόντων, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν και ο στενός συνεργάτης του Πριγκόζιν και ηγετικό στέλεχος της Ομάδας Βάγκνερ, ο Ντμίτρι Ούτκιν.
Στην ανακοίνωση της Rossaviatsia αναφέρονται επίσης τα ονόματα των Σεργκέι Προπούστιν, Γεβγκένι Μακαριάν, Αλεξάντρ Τότμιν, Βαλέρι Τσεκάλοφ και Νικολάι Ματιούσεφ, μεταδίδει το TASS.
- Νέες ταινίες της εβδομάδας με όπερα και ορχήστρες
- Παρατηρητήριο Δικαιοσύνης: «Η αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης παρότι δικαιολογημένη σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι άδικη στη γενικότητά της και επικίνδυνη για το θεσμικό οικοδόμημα της χώρας»
- Φάμελλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί εγγύηση για τις προοδευτικές συνεργασίες»
- Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση μέτρησε τις δυνατότητες της οικονομίας για τον κατώτατο μισθό
- Πιερρακάκης: Το Δημόσιο παραιτείται από τα ένδικα μέσα για το Μάτι και τη Μάνδρα