Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξετάζει την ανάπτυξη ενός τεράστιου δικτύου τεχνολογίας που τροφοδοτείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη, μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και αυτόνομων συστημάτων εντός των επομένων δύο ετών προκειμένου να αντιμετωπίσει απειλές από την Κίνα, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal.
Σε ομιλία που θα εκφωνήσει σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς θα δώσει μια συνοπτική περιγραφή ορισμένων από τις αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες ικανότητες που επιδιώκει να αναπτύξει το Πεντάγωνο, προστίθεται στην έκθεση.
Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για αυτόνομα συστήματα προκειμένου να εντοπίζει και να προσβάλλει εχθρικούς στόχους, και μπορεί να περιλάβει αυτόνομα αεροπορικά και θαλάσσια drones, σύμφωνα με την WSJ.
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε προσώρας σε αίτημα του Reuters για σχόλια.
- Ο Μάο Τσε Τουνγκ… απαντά η Κίνα στους δασμούς Τραμπ
- Πάσχα: Πώς θα κινηθεί η τιμή του οβελία – Στα 17 ευρώ το κιλό η τιμή σήμερα και έπονται νέες αυξήσεις
- Φάμελλος στην Κεντρική Επιτροπή Επανεκκίνησης: 10+1 προτάσεις διαλόγου για ένα προοδευτικό πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Απογοήτευση για κυβέρνηση και αντιπολίτευση – Καταλληλότερος ο “κανένας”
- ΗΠΑ: Νέα “βουτιά” στη Γουόλ Στριτ – Πέφτει η τιμή του πετρελαίου, υποχωρεί το δολάριο