Μαζική είναι η συμμετοχή εθελοντών, νέων ανθρώπων και συλλογικοτήτων της Λάρισας που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την προστασία των συνανθρώπων τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις πλημμύρες και έχουν ανάγκη σε τρόφιμα είδη πρώτης ανάγκης.
Το τελευταίο 24ωρο η συμμετοχή εθελοντών για τη δημιουργία οχυρωμάτων που είναι απαραίτητα για την προστασία των κατοικιών είναι μεγάλη, ενώ μεγάλη είναι και η συμμετοχή των εθελοντών που προσφέρουν νερά, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, εκφράζοντας την αλληλεγγύης τους,
Οι εθελοντές γεμίζουν από το πρωί σάκους με άμμο στo Φυτώριο της Λάρισας, τα οποία στη συνέχεια οι πολίτες προμηθεύονται και τοποθετούν μπροστά από τα σπίτια τους ή στα σημεία που η στάθμη του νερού αρχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα.
Στη πόλη της Λάρισας ο δήμος Λαρισαίων, όπως και άλλες συλλογικότητες και φορείς της πόλης, συγκεντρώνουν επίσης τρόφιμα και νερά για να παραδοθούν στους πληγέντες της καταστροφικής πλημμύρας. Την ίδια ώρα και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν, στέλνοντας ό,τι απαραίτητο χρειάζονται οι κάτοικοι της Λάρισας.
- Άτυπη Σύνοδος των «ισχυρών» χωρών της Ευρώπης στο Παρίσι
- Ο Ματ Ντέιμον θα είναι ο Οδυσσέας στην «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν
- Ξενοφών Κοντιάδης / «Νέα Γιάλτα» με λογικές επιχειρηματιών και μικροκακοποιών
- Λευτέρης Παπαγιαννάκης / Οι σύγχρονες διαστάσεις του μεταναστευτικού
- Ανδρουλάκης: Σε ποια άλλη χώρα έχει δικαιωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρωθυπουργός αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση;