Δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ εισέβαλαν πάνοπλες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα πάνοπλες στο κτίριο της διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), προκειμένου να εκκενωθεί η κατάληψη που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (1/2), φοιτητές και φοιτήτριες, μετά τη διαδήλωση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Οι δυνάμεις καταστολής εγκλώβισαν εκατοντάδες φοιτητές οι οποίοι φαίνεται σε βίντεο ότι κατάφεραν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της εισβολής
Φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στην Εγνατία, στο ύψος της Πύλης Εμπορίου της ΔΕΘ και φώναζαν συνθήματα.
Ορισμένα άτομα αποσπάστηκαν και πέταξαν πέτρες εναντίον δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση είναι να μας πεισμώνει περισσότερο
Η κυβέρνηση και η αστυνομία δε θα καταφέρουν να καταστείλουν την αντίδραση των φοιτητών/τριων στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα.
Η εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ έρχεται μετά την αντίστοιχη εισβολή στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο λίγες ημέρες πριν και στρέφεται ευθέως κατά της ακαδημαϊκής κοινότητας και των κεκτημένων της.
Το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση με αυτές τις επιθέσεις είναι να μας πεισμώνει περισσότερο. Το σχέδιο για την απαξίωση της Δημόσιας Παιδείας δε θα περάσει.
Μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ οι φοιτητές σχημάτισαν αλυσίδα μπροστά από το κυλικείο.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Voria.gr, ομάδα διαδηλωτών ανάρτησε ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου, το οποίο γράφει “Κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία – Η εξεταστική πρέπει να μας περιμένει, το μέλλον μας όχι”.
Το πανό φέρει την υπογραφή των Τμημάτων Γεωλογίας και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.
- Tα τα πιο δυστυχισμένα στην Ευρώπη – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;
- Ο Τραμπ προτείνει την… προσάρτηση του Καναδά στις ΗΠΑ: Πολλοί Καναδοί θα λάτρευαν να είναι η 51η Πολιτεία
- Μακρόν: «Το τέλος της Ιστορίας δεν ήλθε – Ελλοχεύουν κίνδυνοι για την Ευρώπη και τη Γαλλία»
- Με το… δεξί μπήκε ο Ολυμπιακός στο 2025
- Στεγαστική κρίση και γενεές Υ και Ζ στην Ελλάδα