Αυτή είναι η “μυστική” συνταγή Μαρινάδας για Μπριζόλα του Gordon Ramsay
λικά:
- 340 γρ μπριζόλα
- 80 ml βαλσαμικό ξύδι
- 30 ml σάλτσα σόγιας
- 45 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο (ψιλοκομμένα)
- 160 γρ καστανή ζάχαρη
- 2.5 ml χοντρό αλάτι
- 2.5 ml φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1.5 ml καυτερή πιπεριά
Οδηγίες:
- Ψιλοκόψτε τα 2 σκελίδες σκόρδο και τα 2 κλωναράκια δεντρολίβανο.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 80 ml βαλσαμικό ξύδι, 30 ml σάλτσα σόγιας, 160 γρ καστανή ζάχαρη και 45 ml ελαιόλαδο.
- Προσθέστε στο μπολ το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, το σκόρδο, το χοντρό αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την καυτερή πιπεριά και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε μια σακούλα zip-lock και κλείστε την καλά. Ανακινήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βάλτε τώρα τη μπριζόλα μέσα στη σακούλα και ανακατέψτε την ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τη μαριναρισμένη μπριζόλα στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Μετά τη συντήρηση στο ψυγείο, βγάλτε τη μπριζόλα, σκουπίστε τη με ένα απορροφητικό χαρτί και αφήστε τη στην άκρη για να τη μαγειρέψετε.
- Σε ένα τηγάνι, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αφήστε το να ζεσταθεί και στη συνέχεια βάλτε τη μπριζόλα στο τηγάνι και τηγανίστε τη μέχρι να γίνει τραγανή και να βγάλει τα αρώματα της.
Σημειώσεις:
- Μαρινάρετε το κρέας σε δοχείο (γυάλινο ή πλαστικό) που δεν είναι μεταλλικό ή σε σακούλα κατάψυξης στο ψυγείο.
- Απορρίψτε τη χρησιμοποιημένη μαρινάδα ή βράστε τη σε δυνατό βρασμό για λίγα λεπτά μέχρι να φτάσει τους 74°C.
- Καταψύξτε τη μαρινάδα σε παγοθήκες, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσο χρειάζεστε όταν θέλετε να μαρινάρετε μια μπριζόλα.