Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε απόψε ότι διέταξε τον στρατό να προχωρήσει σε εναέριες ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και ότι η Ουάσινγκτον θα κάνει ό,τι μπορεί για να περάσει περισσότερη βοήθεια στον θύλακα.
Η βοήθεια που φτάνει σήμερα στη Γάζα δεν αρκεί, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.
Τουλάχιστον 576.000 άνθρωποι, το ένα τέταρτο του πληθυσμού στη Γάζα, βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Ο Ντέιβιντ Ντέτουλα, απόστρατος πτέραρχος που κάποτε ήταν ο διοικητής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στο βόρειο Ιράκ, είπε νωρίτερα ότι οι αεροπορικές ρίψεις είναι κάτι που οι αμερικανικές δυνάμεις μπορούν να εκτελέσουν αποτελεσματικά. «Είναι κάτι εντός του πλαισίου της αποστολής τους», σχολίασε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Υπάρχουν πολλές προκλήσεις, όμως τίποτα δεν είναι ανυπέρβλητο», πρόσθεσε.
Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Παρασκευή πως εξακολουθεί να «ελπίζει» πως θα συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας προτού αρχίσει το ραμαζάνι, ιερός μήνας των μουσουλμάνων, το βράδυ της 10ης ή της 11ης Μαρτίου.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αποχωρώντας από τον Λευκό Οίκο για την πιθανότητα να εφαρμοστεί ανακωχή στον παλαιστινιακό θύλακο με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων ως την ημερομηνία αυτή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε «το ελπίζω, εργαζόμαστε πάντα για το ζήτημα αυτό. Δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί».
- Εκλογές στη Γερμανία / Φρίντριχ Μερτς: «Είμαστε οι νικητές» – Σολτς: «Πικρό αποτέλεσμα για το SPD, έχω την ευθύνη»
- Βρετανία: 70 γυναίκες σεφ καταγγέλλουν τον σεξισμό στις κουζίνες
- Κοντιάδης-Λιάκος-Μαραντζίδης-Σωτηρέλης / Μια Ανεξάρτητη Επιτροπή Αλήθειας για τα Τέμπη
- Ουκρανικό και οικονομικές σχέσεις στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που θα έχουν αύριο στην Ουάσιγκτον Τραμπ και Μακρόν
- Ρώμη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της American Airlines λόγω προειδοποίησης για βόμβα