Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας, δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία ανήκει στη Ρωσία και ότι οι εντάσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας είναι χειρότερες απ’ ό,τι ήταν κατά την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Ο Μεντβέντεφ δήλωσε σε δημόσια διάλεξη ότι οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και στρατιωτικοί σύμβουλοι ήδη διεξάγουν πόλεμο στη Ρωσία.
Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα θα δείξει αυτοσυγκράτηση σχετικά με την φερόμενη ως υποκλοπή συνομιλίας αξιωματικών των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων για ενδεχόμενο πλήγμα κατά της Ρωσίας, αλλά πως δεν θα το ξεχάσει.
Το πρακτορείο RIA ανέφερε ακόμα ότι ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη σημερινή ουκρανική ηγεσία είναι αδύνατες και ότι η όποια νέα ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσει τη «νέα πραγματικότητα» επί του πεδίου για να πραγματοποιηθούν συνομιλίες.
- Βρετανία: Η σειρά “Adolescence” θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια
- Washington Post: Έγγραφο του Πενταγώνου αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ δεν θα βοηθήσουν την Ευρώπη αν επιτεθεί η Ρωσία
- Τέμπη: Καταθέτουν μετά από δύο χρόνια οι επιβάτες του Ιntercity
- Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος / Οι όλο και πιο καταστροφικές, επικίνδυνες και επαληθεύσιμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής
- Κακοκαιρία στις Κυκλάδες – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την παροχή συνδρομής στην Πολιτική Προστασία
Tags: αμερικανικές ειδικές δυνάμεις γεωπολιτική γεωπολιτική αντιπαράθεση διεθνής ασφάλεια διεθνής πολιτική διπλωματία διπλωματικές σχέσεις ειρηνευτικές συνομιλίες ένταση κρίση των πυραύλων της Κούβας Ντμίτρι Μεντβέντεφ Ουκρανία πόλεμος Ρωσία συμβούλιο ασφαλείας