Απογοήτευση από το δημόσιο σύστημα Υγείας εξέφρασε ο γιατρός και αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου, Χρήστος, μετά τον θάνατο του πατέρα τους στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Μιλώντας στον Alpha, ο Χρήστος Καλλιάνος υποστήριξε ότι η διασωλήνωση έγινε για το «θεαθήναι», σημειώνοντας ότι ουδέποτε ζήτησε την τοποθέτηση του πατέρα του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
«Δεν αποφάσιζε ο καθηγητής να τον βάλει στην πλατφόρμα της μονάδας, να μας δώσει αυτή την ελπίδα. Δεν ήθελα να πάει στην πλατφόρμα ο πατέρας μου και να πεθάνει ένα παιδί 20 χρονών. Δεν ζήτησα ποτέ ΜΕΘ, ζήτησα ΜΑΦ. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δηλαδή σε κάποιο νοσοκομείο που έχουν. Τον στεγνώνανε συνέχεια με αιμοκαθάρσεις» είπε.
Έντονη απογοήτευση εκφράζει για το ΕΣΥ. «Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα. Και αν ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός ευαγγελίζονται κάτι άλλο ας έρθουν να μου το πουν τετ α τετ. Τους προκαλώ με τις γνώσεις και το ήθος που έχω», είπε.
Ο κ. Καλλιάνος αναφέρθηκε στον τρόπο θανάτου του πατέρα του: «Πέθανε αβοήθητος με το αίσθημα της πνιγμονής και της δύσπνοιας και αυτό το αίσθημα του επικείμενου θανάτου επί πέντε μέρες. Έγινε αδύναμη η καρδιά του και η διασωλήνωση έγινε για το θεαθήναι. Ο καθηγητής αρνιόταν τα πάντα. Ήταν πάρα πολύ αλαζόνας απέναντί μου, δεν με αντιμετώπισε σαν συνάδελφο. Ένιωθα ηλίθιος όταν του μιλούσα. Μπορεί τεχνικά να του έκανε τον ακρωτηριασμό αλλά μέχρι εκεί. Ξέρω πως δουλεύει το υποτιθέμενο σύστημα. Δεν δούλεψε τίποτα στον μπαμπά μου και δεν είναι ο πρώτος που φεύγει έτσι άδικα».
Παράλληλα, ο Χρήστος Καλλιάνος ανέφερε ότι ζήτησε τη νοσηλεία του πατέρα του σε ΜΑΦ, κάτι που του είπαν ότι δεν γίνεται. «Μόνο αν πεθάνει κάποιος στο διάδρομο και επανέλθει από ΚΑΡΠΑ μπαίνει σε ΜΑΦ. Υπάρχει ένα κακούργημα στη μέση. Ο μπαμπάς μου δεν είχε καρκίνο στα γεννητικά όργανα, όποιος συνέταξε την ανακοίνωση δεν είναι γιατρός, αυτά βγήκαν σαν υπεράμυνα της διοικήσεως», ανέφερε.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «οι γιατροί δεν έκαναν ό,τι όφειλαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν για να του δώσουν το μάξιμουμ των πιθανοτήτων. Αν γίνονταν οι διαγνώσεις πρώιμα, ο μπαμπάς μου μπορεί να ζούσε τώρα. Δεν έγινε όμως τίποτα από αυτά που έπρεπε να γίνουν. Ζούμε σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα. Η αποσύνθεση και η κατάλυση κάθε μέρα γεωμετρικά αυξάνονται. Δεν είναι κράτος πρόνοιας αυτό να μπορέσει να υποστηρίξει ανθρώπους να ζήσουν».
Ο Δημήτρης Καλλιάνος επίσης αποκάλυψε: «Υπάρχει ένα κακούργημα, η δημοσίευση του GTRP του μπαμπά μου, που δεν είχε καρκίνο στα γενετικά του όργανα δεν ξέρω αν ο προστάτης είναι…αυτά δεν έπρεπε να βγουν στην επιφάνεια».
«Δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας για να μπορέσει να υποστηρίξει ανθρώπους να ζήσουν. Κι εγώ έχω κάνει επιπλοκές και έχω χάσει ανθρώπους ως επεμβατικός γιατρός, όταν βλέπω έναν άρρωστο ακόμη και 100 ετών σκέφτομαι ότι μπορεί να είμαι εγώ ή ένας συγγενής μου στο μέλλον.
Αν του δώσω έστω και μία ημέρα παραπάνω ζωής, θα είναι τιμή και κέρδος για τη συνείδησή μου να κοιμηθώ το βράδυ. Αυτοί οι άνθρωποι, που για μένα είναι κατώτερες μορφές ζωής, “ανθρωπάρια” θα τους πω, δεν το έχουν αυτό», είπε κλείνοντας ο καρδιολόγος Δημήτρης Καλλιάνος.
Γιατρός του «Αττικόν» : Διασωλήνωση χωρίς ενδείξεις θα ήταν εσφαλμένη ιατρική πράξη
Την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του πατέρα του μετεωρολόγου και βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου εκφράζει καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο νοσοκομείο «Αττικόν» μέσω των δικηγόρων του, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως όλοι οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον σώσουν.
Ειδικότερα, στη δήλωση γίνεται λόγος για πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του πατέρα του κ. Καλλιάνου και υπογραμμίζεται πως θα ήταν «εσφαλμένη ιατρική πράξη» η διασωλήνωσή του.
«Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση.
Η ανακοίνωση των δικηγόρων του γιατρού του «Αττικόν»
«Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.
Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.
Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».
«Θα γίνω ο εφιάλτης τους»
«Θα γίνω ο εφιάλτης τους», τόνισε σε νέες δηλώσεις του ο κ. Καλλιάνος.
«Μόνο οι άνθρωποι που έχουν χάσει τον άνθρωπό τους μπορούν να κατανοήσουν πώς ακριβώς νιώθω εγώ τώρα. Το νιώθουν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και οι άνθρωποι οι οποίοι είδαν ελαφρά την καρδία την περίπτωση του πατέρα μου θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Τους έχω όλους καταγεγραμμένους», είπε.
«Υπάρχουν αποδείξεις, θα δοθούν όλα στη δικαιοσύνη. Δυστυχώς έρχεται η σειρά τους. Δεν τα βάζω με κανέναν Άδωνι και με κανέναν υπουργό και με κανένα ΕΣΥ. Τα βάζω με συγκεκριμένους ανθρώπους. Ο διοικητής του νοσοκομείου, ο υποδιοικητής και ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής μου είπαν ότι όλα πάνε εξαιρετικά.
Θα γίνω ο εφιάλτης τους και όχι από θυμό επειδή έφυγε ο πατέρας μου. Θα γίνω ο εφιάλτης τους για να μάθουν ότι το ύφος τους αυτό, την έπαρση και την ημιμάθεια δεν θα τη “χρησιμοποιήσουν” και σε άλλους ασθενείς», συμπλήρωσε ο ίδιος.
- Τέμπη: Συγκεντρώσεις από Αστόρια μέχρι Φινλανδία σε 110 πόλεις και 25 χώρες
- Τέμπη / Συγκλονίζουν Καρυστιανού-Ασλανίδης: “Τα παιδιά μας περίμεναν 3 λεπτά να πεθάνουν”
- Προκλητικός ο Ερντογάν: “H Θεσσαλονίκη είναι το ένα σύνορο του Εσκισεχίρ, το άλλο είναι η Κριμαία”
- Σωκράτης Φάμελλος: Είμαστε περήφανοι για την πρώτη φορά Αριστερά – Το καθεστώς Μητσοτάκη δεν είναι το τέλος της ιστορίας
- Σε δεινή κατάσταση το Μουσείο του Λούβρου