Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε τη διεξαγωγή «στο άμεσο μέλλον» στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων και στα οποία θα συμμετέχουν και στρατεύματα που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τα γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν σε απάντηση «στις απειλές» Δυτικών αξιωματούχων εναντίον της Μόσχας.
«Στη διάρκεια των γυμνασίων θα ληφθεί σειρά μέτρων για την εκπαίδευση στην προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων», διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.
Η άσκηση αυτή έχει στόχο «να διατηρήσει το επίπεδο προετοιμασίας» του στρατού και να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ρωσίας μετά «τις προκλητικές δηλώσεις και απειλές κάποιων Δυτικών αξιωματούχων εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε.
Η Ρωσία διαθέτει το μεγαλύτερο παγκοσμίως οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων.
- Αντικαθιστώντας τα παιχνίδια στο κινητό σου με αυτές τις Εκπαιδευτικές Εφαρμογές: Διασκέδαση και Μάθηση Ταυτόχρονα
- Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-1: Ο Ουναΐ έγραψε ιστορία, οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα για το Champions League
- K-pop: Όταν η Μουσική Ορίζει μια Χώρα – Η πιο δημοφιλής πλευρά της Νότιας Κορέας παγκοσμίως
- Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Το μομέντουμ γράφει ιστορία απόψε
- Το Μενού της Μεγάλης Εβδομάδας – 10 εύκολες, νηστίσιμες και νόστιμες προτάσεις
Tags: πυρηνικά όπλα Ρωσία