Ένα μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας ( Unmanned surface vehicle -USV) εξουδετερώθηκε με επιτυχία τις πρωινές ώρες σήμερα από μονάδα της ευρωπαικής επιχείρησης ASPIDES στην περιοχή της νότιας Ερυθράς θάλασσας καθώς αποτελούσε απειλή για το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion και το πλήρωμα του , στο οποίο είχε κληθεί να παράσχει προστασία, μετά από αίτημα της ναυτιλιακής εταιρείας και του καπετάνιου του.
Το πλήρωμα, το οποίο είχε εγκαταλείψει το SOUNION, διασώθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με ενημέρωση από τη EUNAVFOR ASPIDES.
“Η ασφάλεια της ζωής των ναυτικών και η ελευθερία των διεθνών θαλασσών είναι μη διαπραγματεύσιμες και ύψιστης σημασίας αρχές για την EUNAVFOR ASPIDES. Η EUNAVFOR ASPIDES ως επιχείρηση αμυντικού χαρακτήρα, αποτελεί αξιόπιστο πάροχο θαλάσσιας ασφάλειας της ΕΕ, με στόχο τη συμβολή στην προστασία της ελευθερίας ναυσιπλοΐας των εμπορικών πλοίων στην περιοχή των επιχειρήσεων”, αναφέρεται σχετικά.
Ακόμη σημειώνεται ότι χθες το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “δέχθηκε αδικαιολόγητη επιθεση στην περιοχή της Νότιας Ερυθράς Θάλασσας και ακινητοποιήθηκε”.
- Τέμπη: Στη δημοσιότητα την Πέμπτη το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ – Τι (δεν) θα περιλαμβάνει
- Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος
- Ο Ζελένσκι “δεν είναι έτοιμος” να υπογράψει συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τα ορυκτά της χώρας του
- Γαλλία: Ένας νεκρός και δύο αστυνομικοί βαριά τραυματισμένοι σε επίθεση με μαχαίρι στη Μιλούζ
- Ο «Μανόλο» πέτυχε απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 6,00μ.- Πανελλήνιο ρεκόρ στα 5.000 βάδην η Παπαδοπούλου