Στις 12 Δεκεμβρίου, το CNN δημοσίευσε βίντεο με τίτλο: “Δημοσιογράφος του CNN καταγράφει σοκαριστική στιγμή ανεύρεσης κρατουμένου σε μυστική συριακή φυλακή, αγνοώντας την ανατροπή του Άσαντ.” Στο βίντεο, η δημοσιογράφος Clarissa Ward εμφανίζεται με ένοπλο άτομο να ανοίγουν κελί σε φυλακή της Δαμασκού. Παρουσιάζεται ο “Άντελ Γκάρμπαλ” από τη Χομς, που δηλώνει πως συνελήφθη για έλεγχο του τηλεφώνου του, κρατήθηκε σε άγνωστη φυλακή και μεταφέρθηκε τρεις μέρες μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.
Στο βίντεο ο άνδρας εμφανίζεται τρομοκρατημένος να φωνάζει «είμαι πολίτης», να εξηγεί ότι συνελήφθη πριν από τρεις μήνες και ότι από τότε δεν έχει δει το φως του ήλιου.
Παρά την υποτιθέμενη σκληρή μεταχείριση κρατουμένων σε μυστικές φυλακές, ο Γκάρμπαλ εμφανίζεται καθαρός, φρεσκοκουρεμένος και υγιής, χωρίς ορατά σημάδια κακοποίησης ή βασανιστηρίων, γεγονός που δεν συνάδει με την αφήγηση ότι κρατήθηκε 90 ημέρες σε απομόνωση και σκοτάδι.
Η Clarissa Ward, που βρισκόταν στη Δαμασκό αναζητώντας στοιχεία για τον Αμερικανό δημοσιογράφο Austin Tice, δεν έδωσε πειστική εξήγηση για το γιατί η φυλακή ήταν άδεια από άλλους κρατούμενους, αφήνοντας μόνο τον “Άντελ Γκάρμπαλ” ως τον μοναδικό κρατούμενο. Η συμπεριφορά του Γκάρμπαλ, που εναλλασσόταν μεταξύ φόβου και ηρεμίας, δημιούργησε επιπλέον ερωτήματα για την αυθεντικότητα του ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της συριακής πλατφόρμας verify-sy.com, το όνομα «Αντέλ Γκαρμπάλ» δεν υπάρχει πουθενά στα δημόσια αρχεία, τα οποία αναζήτησε για να επαληθεύσει τις συνθήκες και τη διάρκεια της κράτησής του. Μάλιστα, η ομάδα του verify-sy.com ανακάλυψε ότι το πραγματικό του όνομα είναι «Σαλάμα Μοχάμεντ Σαλάμα», γνωστός ως «Αμπού Χαμζά», και ότι είναι ανθυπολοχαγός της συριακής αεροπορικής υπηρεσίας πληροφοριών, διαβόητος για τις δραστηριότητές του στη Χομς.
Σύμφωνα με το Verify-Sy αποκάλυψε ότι ο Σαλάμα συμμετείχε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε διάφορα μέτωπα στη Χομς το 2014, σκότωσε αμάχους και ήταν υπεύθυνος για τη σύλληψη και τον βασανισμό πολλών νέων ανδρών στην πόλη χωρίς λόγο ή με κατασκευασμένες κατηγορίες. Πολλοί στοχοποιήθηκαν απλώς επειδή αρνήθηκαν να πληρώσουν δωροδοκίες, αρνήθηκαν τη συνεργασία ή ακόμη και για αυθαίρετους λόγους όπως η εμφάνισή τους. Οι λεπτομέρειες αυτές επιβεβαιώθηκαν από οικογένειες θυμάτων και πρώην κρατούμενους που μίλησαν με το Verify-Sy.