«Οι κυβερνητικές πηγές καλό θα ήταν να συντονιστούν με τον κ. Μαρινάκη, ώστε να μην αντιφάσκουν τόσο έντονα μεταξύ τους. Ακόμα καλύτερο θα ήταν να πάψουν να λειτουργούν ως “πηγές” και να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει εργολαβικά την ψευδολογία και τη συσκότιση και να καταλογίσουν τις ανάλογες ευθύνες, οι οποίες όσο διατηρείται το καθεστώς της ανωνυμίας ανάγονται απευθείας στον Πρωθυπουργό», σχολίασε ο Κώστας Τσουκαλάς , εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε ότι « παραχαράζουν την αλήθεια και να μιλάνε για κατάρρευση του αφηγήματος περί «μονταζιέρας του Μαξίμου», όταν μόλις το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του πορίσματος του ΕΜΠ και του παραποιημένου ηχητικού που διοχετεύθηκε σε μέσο ενημέρωσης. Αφού τους αρέσουν τα ερωτήματα ας απαντήσουν αν είναι γνήσιο το ηχητικό των συνομιλιών του σταθμάρχη, που δημοσιεύθηκε σε μέσο μαζικής ενημέρωσης την 1η Μαρτίου 2023 λίγες ώρες δηλαδή μετά την τραγωδία».
Για το παρών που ψήφισε κατά τη συζήτηση για τη συγκρότηση του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Σιδηροδρομικών και Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών ο κ. Τσουκαλάς εξήγησε ότι είναι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πως «αυτοί οι οργανισμοί για να είναι λειτουργικοί , πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και όχι να υπάγονται στο Υπουργείο, ακριβώς επειδή πιστεύουμε στην ανεξάρτητη διερεύνηση».
«Η κυβέρνηση γιατί χρειάστηκε 6 μήνες μετά την τραγωδία για να στελεχώσει τον Εθνικό Οργανισμό και να βγει επιτέλους επίσημο κρατικό πόρισμα για το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας;», κατέληξε.
Συνέχεια στην επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δίνει μέσω νέων κυβερνητικών πηγών το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών. Συγκεκριμένα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: ο κ. Τσουκαλάς για τον μεν ΕΟΔΑΣΑΑΜ αναγκάστηκε να παραδεχθεί την υποκριτική και ανεύθυνη στάση του ΠΑΣΟΚ. Για τα περιβόητα ηχητικά συνεχίζει να ψεύδεται σε πανελλήνια μετάδοση. Επειδή και για αυτό το θέμα θα αναγκαστεί αργά ή γρήγορα να παραδεχθεί το ψευδές των λεγόμενων του και για να τον διευκολύνουμε, του παραθέτουμε το απόσπασμα της απάντησης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στη σημερινή ενημέρωση κυβερνητικών συντακτών:
«Μας θύμισε την ιστορία που είχαμε ζήσει πριν έναν χρόνο. Πάλι το ΠΑΣΟΚ ήταν το βιαστικό. Υπήρχε ένα δημοσίευμα για τα περιβόητα ηχητικά. Και επειδή είδα και πολλά σχόλια στη συνέχεια να γίνονται, πράγματι το δημοσίευμα αναφερόταν στα ηχητικά που είχαν δοθεί στα Μέσα, σε ένα ηχητικό. Δεν αναφερόταν στα ηχητικά στη Δικαιοσύνη. Όμως, μην κοροϊδευόμαστε. Ενώ λέγαμε από την αρχή ότι έχουν παραδοθεί όλα αυτούσια στην Δικαιοσύνη, η Αντιπολίτευση δημιούργησε ένα αφήγημα που έφτανε μέχρι την Δικαιοσύνη.
Και, εν πάση περιπτώσει, τελικά τι μάθαμε έναν χρόνο μετά; Ότι έφτασε η Αντιπολίτευση στο σημείο να συζητείται πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή κατά της Κυβέρνησης πριν από έναν χρόνο για ένα ηχητικό το οποίο, την επόμενη μέρα της δημοσίευσής του, βγήκε αυτούσιο στην ΕΡΤ και σε όλα τα υπόλοιπα sites. Αυτό μάθαμε έναν χρόνο μετά».