Ρευστό πολιτικό σκηνικό αποκαλύπτει η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του FLASH TV και του Flash.gr σε συνεργασία με την GPO.
Η πολύκροτη τραγωδία στα Τέμπη έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες της χώρας -περισσότερο και από την ακρίβεια- και αυτό αποτυπώνεται έντονα στις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες.
Τα Τέμπη έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην εικόνα του κυβερνώντος κόμματος που βλέπει τα ποσοστά αποδοχής του να μειώνονται, ενώ πάνω από τους μισούς πολίτες (58,1% τα «ναι» ή «μάλλον ναι») επιθυμούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Οι πυκνές πολιτικές εξελίξεις αλλά και η αδυναμία της κυβέρνησης αποτυπώνεται στην αλλαγή στάσης των πολιτών, που ολοένα και πιο πολύ τάσσονται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.
Η Πλεύση Ελευθερίας είναι το κόμμα που κεφαλαιοποιεί τις εξελίξεις μετά τα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη, ενώ η δυναμική του ΠΑΣΟΚ αρχίζει να «φρενάρει».
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει ποσοστό 23,4%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,1%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν η Πλεύση Ελευθερίας και η Ελληνική Λύση με 9%. Το ΚΚΕ βρίσκεται μόνο στην τέταρτη θέση με 7,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται σε χαμηλά ποσοστά αποδοχής, με μόλις 5,9% των ερωτηθέντων να απαντά ότι αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές θα το ψήφιζε.
Ισχυρή σε ποσοστό είναι και η αδιευκρίνιστη ψήφος, καθώς ανέρχεται στο 12,1% των απαντήσεων.

Το μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αποτυπώνεται εύλογα και στον βαθμό συσπείρωσης των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα με την μεγαλύτερη συσπείρωση που ανέρχεται σε 78,2%, ενώ οι μετακινήσεις των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του κατευθύνονται προς ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας.
Η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 72,8%, με τις κύριες μετακινήσεις ψηφοφόρων της να κατευθύνονται σε ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση.
Ιδιαίτερα χαμηλό είναι, τέλος, το ποσοστό συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέρχεται μόλις σε 36,1% και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό διαρροής ψηφοφόρων προς το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν τα υπόλοιπα κόμματα με τη ΝΙΚΗ να έχει ποσοστό 2,3%, το Κίνημα Δημοκρατίας 2%, το ΜέΡΑ25 1,9%, η Νέα Αριστερά 1,6% και οι Σπαρτιάτες με 1,2%.

Τα Τέμπη φέρνουν πιο κοντά τις εκλογές
Σχεδόν 6 στους 10 πολίτες (58,1%) εκτιμούν ότι οι εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις το 39,8% πιστεύει ότι οι εξελίξεις δεν μπορούν να οδηγήσουν σε προσφυγή στην κάλπη νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2027.