Ο πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ μπιν Χάλεντ μπιν Ταλάλ, γνωστός διεθνώς ως ο «Κοιμισμένος Πρίγκιπας» της Σαουδικής Αραβίας, συμπλήρωσε πρόσφατα 36 χρόνια ζωής – τα τελευταία 20 από αυτά καθηλωμένος σε κώμα, μετά από σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που υπέστη το 2005 ενώ φοιτούσε σε στρατιωτική ακαδημία στο Λονδίνο.
Η μητέρα του, πριγκίπισσα Ρίμα μπιν Ταλάλ, δημοσίευσε πρόσφατα συγκινητικές φωτογραφίες στο X (πρώην Twitter), από την παιδική ηλικία του πρίγκιπα αλλά και από την πιο πρόσφατη κατάστασή του, συνοδευόμενες από την προσευχή:
«Αγαπημένε μου Αλ-Ουαλίντ μπιν Χάλεντ, 21 χρόνια μετά το ατύχημα παραμένεις παρών στις καρδιές μας και στις προσευχές όλων όσων σε αγαπούν. Θεέ μου, θεράπευσε τον δούλο Σου Αλ-Ουαλίντ. Κανείς δεν γνωρίζει την αδυναμία του εκτός από Εσένα, Κύριε των ουρανών και της γης».
Ο πρίγκιπας νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο King Abdulaziz στο Ριάντ, υπό τη συνεχή παρακολούθηση εξειδικευμένης ιατρικής ομάδας. Η κατάστασή του παραμένει αμετάβλητη: βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη και τρέφεται μέσω σωλήνα.
Το 2019 καταγράφηκαν οι μοναδικές μικρές αντιδράσεις του – μια ελαφριά κίνηση του δακτύλου και του κεφαλιού – γεγονός που γέννησε στιγμιαία ελπίδες, χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση ή επάνοδο στην συνείδηση.
Η οικογένειά του, και ιδιαίτερα ο πατέρας του, πρίγκιπας Χάλεντ μπιν Ταλάλ, αρνήθηκαν επανειλημμένως να διακόψουν την υποστήριξη ζωής, παρά τις αντίθετες ιατρικές εισηγήσεις. Η επιμονή τους βασίζεται στην πίστη τους ότι το θαύμα μπορεί ακόμα να συμβεί.
Η ιστορία του πρίγκιπα Αλ-Ουαλίντ έχει συγκινήσει τη διεθνή κοινότητα και συνεχίζει να προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πολλοί τον παρακολουθούν ως σύμβολο της ελπίδας και της αφοσίωσης.

- Το τραβάει στα άκρα η Ρεάλ Μαδρίτης: Σκέψεις να μην κατέβει στον τελικό Κυπέλλου με τη Μπαρτσελόνα
- Ο «Κοιμισμένος Πρίγκιπας» της Σαουδικής Αραβίας: 20 Χρόνια σε Κώμα (vid)
- Ο καιρός το Σάββατο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Διάταγμα Τραμπ για εξόρυξη στα βαθέα ύδατα: Περιβαλλοντικές ανησυχίες και η μάχη για τους πολυμεταλλικούς όζους
- Ουκρανία: ΗΠΑ και Ρωσία “τα βρίσκουν” παρά τις διαφωνίες Ζελένσκι και Ευρωπαίων