Υλικά
-400 γρ. κιμά από κοτόπουλο
-2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας λεμόνι
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό, άνηθο κ.ά.)
-4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-2 κουτ. σούπας κάππαρη
-12 ντοματίνια
-50 ml ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για τη σάλτσα
-100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
-2 κουτ. σούπας μέλι
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας εστραγκόν ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας κρασί λευκό ξηρό
Eκτέλεση
Aνακατεύουμε καλά όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι για το τηγάνι και τα ντοματίνια) σε μεγάλο μπολ και αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί για 15 λεπτά περίπου. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, που τα τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο για 6 λεπτά περίπου και στη συνέχεια τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Παίρνουμε καλαμάκια για σουβλάκια και περνάμε εναλλάξ τα υλικά (κεφτεδάκι – ντοματίνι – κεφτεδάκι). Tοποθετούμε τα σουβλάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τα ραντίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου σε δυνατό φούρνο στους 180°C. Eν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε τα σουβλάκια συνοδεύοντάς τα με τη σάλτσα.