Έχει συμβεί σε όλους μας. Εντοπίζεις μια καταπληκτική συνταγή, σε κάποια καλά φυλαγμένη γωνιά του internet, και μαγειρεύεις την πιο νόστιμη εκδοχή του αγαπημένου σου γεύματος. Εβδομάδες αργότερα, επιχειρείς να την εντοπίσεις εκ νέου… αλλά μοιάζει να έχει χαθεί για πάντα. Και αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους που τα βιβλία μαγειρικής αξίζουν μια ξεχωριστή θέση στη βιβλιοθήκη σου.
Θέλεις και μερικούς ακόμη; Στις σελίδες τους θα ανακαλύψεις δοκιμασμένες συνταγές με «βαριές» υπογραφές, από σεφ που πραγματικά ξέρουν τι κάνουν, αλλά και πώς να σε βοηθήσουν να το κάνεις κι εσύ, ενώ εκτός από το know-how των πιο νόστιμων πιάτων, θα μπορέσεις να μάθεις και την ιστορία τους, αλλά και την εξέλιξη ορισμένων από τις πιο σημαντικές κουζίνες του πλανήτη.
Πέρα από την ποικιλία και τις συμφέρουσες τιμές, επιλέξαμε την πλατφόρμα και για τις άμεσες παραδόσεις που εγγυάται, και οι οποίες θα φέρουν τα καινούργια σου βιβλία στην πόρτα σου στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης που θα δεις κατά την παραγγελία, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι, ώστε να τα έχεις στη διάθεσή σου εγκαίρως για το επόμενο τραπέζι.
Ιστορία της γεύσης, Επιμέλεια: Paul Freedman
Αν η μαγειρική είναι το αγαπημένο σου χόμπι, είναι καιρός να μάθεις περισσότερα για την ιστορία και τη φιλοσοφία της. Ο απολαυστικός τόμος συγκεντρώνει όλα όσα ήθελες – αλλά και όσα δεν ήξερες ότι ήθελες – να γνωρίζεις για την παγκόσμια γαστρονομική ιστορία, μαζί με ενδιαφέροντα, παράξενα και ενίοτε ξεκαρδιστικά trivia που θα σου μείνουν αξέχαστα.
Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Γιατί οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι από τη Ρωμαϊκή εποχή χρησιμοποιούσαν πλήθος μπαχαρικών στην μαγειρική τους, ως τον 19ο αιώνα είχαν σταματήσει να τα αγαπούν; Πως η εισαγωγή του καφέ ή της σοκολάτας άλλαξε τις Ευρωπαϊκές συνήθειες και το διεθνές εμπόριο; Ποιες είναι οι ρίζες των εξευγενισμένων και ποικίλων διατροφικών παραδόσεων που δημιουργήθηκαν στην Αραβική έρημο; Πως κατέκτησε τον κόσμο η Υψηλή κουζίνα της Γαλλίας; Πότε και που γεννήθηκαν τα εστιατόρια; Και τέλος πως εξηγείται ο μεγαλειώδης εκλεκτικισμός της σύγχρονης γεύσης;
Εδώ θα βρείτε τις τρυφερά καταγραμμένες αναμνήσεις του Ζανγκ Ντάι σχετικά με τα καβούρια, τα στρείδια και τη γλυκιά κρέμα που απολάμβαναν στην Κίνα πριν από την πτώση των Μινγκ. Αναφορές στους πρώτους διάσημους σεφ των κλασσικών χρόνων. Πως η ζάχαρη από τις Δυτικές Ινδίες μεταμόρφωσε τη γεύση στην Ευρώπη. Λεπτομερείς περιγραφές γευμάτων με τα λόγια του Προύστ – πολύ πιο ενδιαφέροντα από την απλή μαντλέν. Και πως δυο δημοσιογράφοι ανακάλυψαν την νέα κουζίνα. Αυτό το βιβλίο διαχειρίζεται με μοναδικό τρόπο αυτό που οι άνθρωποι θεωρούσαν καλό, με την έννοια ότι η κατανάλωση φαγητού πάντοτε αποτελούσε μέρος της παράδοσης συγκεκριμένων κοινωνικών συνόλων. Περιέχει πλήθος έργων τέχνης που πραγματικά μπορούν να χαρακτηριστούν εξόχως ορεκτικά. Από την αρχή ως το τέλος αυτές οι σελίδες αφηγούνται την συναρπαστική και πλούσια εικονογραφημένη ιστορία ενός από τα πιο σημαντικά στοιχεία που όχι μόνο μας δίνει ζωή, αλλά μας κάνει και να αισθανόμαστε ζωντανοί.
ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, Madame Ginger
Με την αμεσότητα και τις εύκολες, αλλά πραγματικά λαχταριστές και θρεπτικές συνταγές της, η Madame Ginger έχει γεμίσει το τραπέζι μας με νοστιμιά περισσότερες φορές από όσες μπορούμε να θυμηθούμε. Το πρώτο της βιβλίο έχει κερδίσει επάξια μια θέση στη βιβλιοθήκη μας – και κάνει ακόμη και τους ορκισμένους λάτρεις του κρέατος να ξεχνούν ότι περιέχει αποκλειστικά χορτοφαγικές και vegan συνταγές.
Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Το πρώτο βιβλίο μαγειρικής της Madame Ginger απευθύνεται σε όλους και αφορά κάθε διατροφική προτίμηση. Όλοι εμείς, με τις επιλογές, τις ιδιαιτερότητες, τις παραξενιές ή τη διατροφή που απαιτεί το σώμα μας, έχουμε περισσότερα κοινά απ’όσα πιστεύουμε. Λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ζυμαρικά, ξηροί καρποί, σπόροι, δημητριακά, γαλακτοκομικά (ζωικά ή φυτικά) και πολλές άλλες τροφές μπορούν να μαγειρευτούν σε υπέροχες αλμυρές και γλυκές συνταγές και να αγαπηθούν πραγματικά από όλους.
Τις συνταγές αυτού του βιβλίου θα τις μαγειρέψεις εσύ που αποφεύγεις το κρέας αλλά και εσύ που είσαι κρεατοφάγος αλλά κάποιες μέρες την εβδομάδα προτιμάς ένα νόστιμο πιάτο με όσπρια. Θα τις μαγειρέψεις εσύ που είσαι vegan ή εσύ που θες να μαγειρέψεις για τους vegan φίλους σου. Συνταγές για όσους φτιάχνουν τα κέικ τους με βούτυρο και γάλα, για εκείνους που προτιμούν το λάδι και το γάλα αμυγδάλου. Συνταγές για τη μαμά που νηστεύει, τον μπαμπά που προσέχει, τον φοιτητή που πρέπει να θρέψει σώμα και νου εύκολα και οικονομικά, τον άνθρωπο του σήμερα που τρέχει όλη μέρα να προλάβει και έχει μόλις μισή ώρα στη διάθεσή του να φτιάξει ένα νόστιμο πιάτο φαγητό.
61 λαχταριστές συνταγές που εμπνεύστηκαν με γνώμονα τη νοστιμιά, την ευκολία στην παρασκευή και την θρεπτική τους αξία, συνταγές που δοκιμάστηκαν ξανά και ξανά, αγαπήθηκαν από όλους μας και πιστεύω ότι θα αγαπηθούν κι από όλους όσους μπουν στην κουζίνα και τις μαγειρέψουν.
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, Άκης Πετρετζίκης
Ο σεφ με τη στόφα σταρ, που έχει καταφέρει να τον αποκαλούμε με το μικρό του όνομα (και να συνεννοούμαστε), είναι διάσημος πρώτα από όλα για το γεγονός ότι οι συνταγές του «βγαίνουν». Γεγονός αδιαμφισβήτητα πολύτιμο αφού, πέρα από την κάλυψη μιας από τις βασικότερες ανάγκες μας, ένα νόστιμο γεύμα πολύ συχνά καταλήγει να είναι το highlight μιας δύσκολης μέρας. Και το εκτενές βιβλίο μαγειρικής του έρχεται να γεμίσει και τις 365 ημέρες του χρόνου με γεύση και αρώματα.
Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Αν υπάρχει μαγεία στη μαγειρική, κρύβεται όλη στο φαγητό της μαμάς. Στο φαγητό που μας περίμενε κάθε μέρα επιστρέφοντας από το σχολείο, σε εκείνο που μας μάζευε γύρω από το τραπέζι την Κυριακή, αλλά και σε αυτό που απολαμβάναμε αραχτοί στον καναπέ, μπροστά από την τηλεόραση, ή περιμέναμε να γευτούμε για να μας παρηγορήσει.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει το φαγητό της μαμάς μαγικό; Για μένα, είναι οι αναμνήσεις που ξυπνάει, από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπουκιά. Αυτές οι αναμνήσεις αποτελούν το βασικό συστατικό του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας. Ακολουθώντας τες δημιούργησα έναν απόλυτο οδηγό γεύσης για όλη την οικογένεια, αλλά και για όλους όσοι βρίσκονται μακριά από αυτή και αναζητούν ένα σταθερό σημείο αναφοράς – καλύτερο από το φαγητό, δεν μπορώ να σκεφτώ.
Πάνω από 260 συνταγές από την ελληνική, παραδοσιακή, «μαμαδίστικη» κουζίνα συνθέτουν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα βιβλία μαγειρικής, το οποίο έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα «Τι να μαγειρέψω σήμερα;» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
200 νέες συνταγές για το συνδυασμό τροφών, Inge Dries
Υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει μόνο άπαχη πρωτεΐνη με λαχανικά στον ατμό και νερόβραστο ψάρι. Πριν τη μαζική παραγωγή και το γρήγορο φαγητό, πολιτισμοί από όλο τον κόσμο είχαν δημιουργήσει αμέτρητες νόστιμες συνταγές γεμάτες από διατροφικό πλούτο. Τέτοιου είδους πιάτα συγκέντρωσε η Inge Dries σε ένα χορταστικό (#διπλής) βιβλίο που μας μαθαίνει πώς να συνδυάζουμε τις τροφές, από το πρωί ως το βράδυ, για να δημιουργήσουμε ισορροπημένα, αλλά και γευστικά γεύματα.
Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Ο τρόπος που συνδυάζετε τις τροφές στα γεύματά σας είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την υγιεινή διατροφή. Ο σωστός συνδυασμός των τροφών σας βοηθάει να αξιοποιήσετε πλήρως τις τροφές που τρώτε, δίνοντάς σας καλή υγεία, ζωτικότητα και υψηλή αίσθηση ευεξίας. Τα διάφορα προϊόντα που, κάθε μέρα, πληθαίνουν όλο και περισσότερο, μας δυσκολεύουν στο να ξέρουμε ποιες τροφές συνδυάζονται μεταξύ τους. Αυτός ο βασικός και ευχάριστος οδηγός σας παρέχει πολλές επιλογές και εμπνεύσεις για νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό φαγητό.
Οι εύκολες συνταγές σας προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία φαγητών και ποτών από όλο τον κόσμο, μερικά παραδοσιακά, αλλά εξωτικά – από Μεξικάνικες Γεμιστές Ντομάτες και Ελβετικές Πατάτες Ροστί, μέχρι Ανατολίτικο Στιρ-Φράι και Νασί-Γκορένγκ από την Ινδία.
200 εύκολες συνταγές για Σούπες, Ορεκτικά, Σαλάτες, Ζεστά Πιάτα, Σάλτσες, Ντρέσινγκ. Ευχάριστη προσέγγιση στο υγιεινό, απολαυστικό μαγείρεμα και φαγητό. Από γρήγορα κολατσιά μέχρι πολύπλοκα γεύματα. Πλήρη μενού συνδυασμού τροφών για κάθε περίπτωση.