Στις 9 Ιανουαρίου, ο Adolfo Kaminsky, εξέχουσα φιγούρα της Γαλλικής Αντίστασης, γνωστός με το παρατσούκλι «Βασιλιάς της Πλαστογραφίας», αναχώρησε, στα 97 του, για το ύστατο ταξίδι. Στην Κατοχή, χάρη στο ταλέντο του και τα ψεύτικα χαρτιά που έδινε σε χιλιάδες Εβραίους, τους επέτρεπε να δραπετεύσουν από τη γερμανική κατοχή.
«Έσωσα ζωές γιατί δεν μπορώ να διαχειριστώ αχρείαστους θανάτους – Απλά, δεν μπορώ… Όλοι είναι ίσοι, όποια κι αν είναι η καταγωγή τους, τα πιστεύω τους, το χρώμα του δέρματός τους. Δεν υπάρχουν ανώτεροι, δεν υπάρχουν κατώτεροι. Για μένα, αυτό δεν είναι αποδεκτό» έλεγε.
Γεννημένος το 1925 στο Μπουένος ‘Αιρες, σε οικογένεια Ρωσοεβραίων, ο Kaminsky ήταν επίσης αξιοσημείωτος φωτογράφος. Μετά τον πόλεμο αφοσιώθηκε στην τέχνη της φωτογραφίας. «Όλοι μου οι φίλοι είχαν αποχωρήσει και για να ξεπεράσω τη μοναξιά βούτηξα, ψυχή τε και σώματι, στη φωτογραφία. Κάθε βράδυ, σκαρφάλωνα στις στέγες του Παρισιού για να αιχμαλωτίσω την πόλη σε λήθαργο» εξομολογείτο. Με τη Rolleiflex του αποτύπωνε στο φωτογραφικό φιλμ ιδιωτικές στιγμές