Μια εύκολη συνταγή για κράνμπερι σος με 4 υλικά – Το μαγείρεμα χρειάζεται λιγότερο από 10 λεπτά
Μια εύκολη συνταγή για κράνμπερι σος (Cranberry sauce) με μόλις τέσσερα υλικά για να συνοδέψετε τα πιάτα σας στο γιορτινό τραπέζι.
Το μαγείρεμα χρειάζεται λιγότερο από 10 λεπτά, ενώ η ομάδα του ομάδα του BBC Food προτείνει για πιο νόστιμο αποτέλεσμα να προετοιμάσουμε λίγες μέρες νωρίτερα, ώστε να δέσουν καλύτερα οι γεύσεις.
Υλικά για 6-8 μερίδες:
– 100 gr καστανή ζάχαρη
– 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
– 250g φρέσκα ή κατεψυγμένα κράνμπερι
– Προαιρετικά ψιλοτριμμένο ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα κρανμπερι και το ξύσμα -εάν το χρησιμοποιήσουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους. Τα κατεψυγμένα κράνμπερι θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τα φρέσκα.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο το οποίο θα πήξει όταν κρυώσει.
Το αφαιρούμε από το ψυγείο μία ώρα πριν το σερβίρουμε
*Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.