Η πρώτη αντίδραση κύκλων του ΔΝΤ σχετικά με τις αποκαλύψεις των Wikileaks και τους διαλόγους Τόμσεν – Βελκουλέσκου είναι πως “το Ταμείο δεν σχολιάζει διαρροές και υποτιθέμενες συζητήσεις”.
Από το ΔΝΤ προσθέτουν πως “εχουμε εξηγήσει ποια ειναι η θέση μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Ελλαδοw. Πρέπει να συνδυαστούν οι μεταρρυθμίσεις με ελάφρυνση του χρέους”.
“Οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι πρέπει να βασίζονται σε ρεαλιστικές υποθέσεις”, σημειώνουν ακόμα, κάτι που εκλαμβάνεται ως “μη διάψευση”.
Ωστόσο αξιωματούχος του ΔΝΤ που δεν κατονομάζεται εξηγεί στην Wall Street Journal πως πολλά απ΄ όσα αναφέρονται στη συνομιλία που διέρρευσε αποτελούν γνωστές θέσεις και απόψεις του Πολ Τόμσεν διατυπωθείσες δημοσίως. Κάτι που αποτελεί έμμεση επαλήθευση της συνομιλίας.