Υλικά
2 φλιτζ. γάλα
7 αυγά
1/4 κ.γλυκού αλάτι
3/4 κ.γλυκού πιπέρι
4 κ.γλυκού μουστάρδα
10 μέτριες φέτες χωριάτικο ψωμί, μπαγιάτικο
βούτυρο
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
300 γραμμ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
2 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
1-2 φλιτζ. ρόκα
Εκτέλεση
Βουτύρωσε ένα πυρέξ και άφησέ το στην άκρη. Χτύπησε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Άλειψε με την μουστάρδα την μία πλευρά του ψωμιού. Στρώσε τις μισές φέτες στο πυρέξ με την πλευρά με τη μουστάρδα προς τα πάνω. Με ένα κουτάλι ρίξε το μισό μίγμα αυγού πάνω στο ψωμί να καλυφθεί. Πασπάλισε με το κρεμμυδάκι. Στρώσε το ζαμπόν πάνω στο ψωμί. Πασπάλισε με το μισό τυρί. Στρώσε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού με την πλευρά της μουστάρδας προς τα κάτω. Περίχυσε με το υπόλοιπο αυγό και το τυρί. Σκέπασε με διαφανή μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήσε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό, να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Άφησέ το 5 λεπτά έξω από το φούρνο. Εν τω μεταξύ ανακάτεψε τη ρόκα, το λεμόνι και το λάδι και βάλε την πάνω από το τυρί. Σέρβιρε αμέσως.