Υλικά
- μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
- 1 πατάτα
- 1 καρότο
- 1 κύβο λαχανικών
- λάδι
Για το αυγολέμονο
- 1-2 αυγά
- λεμόνι
- λίγο ζουμί απο την κατσαρόλα
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το αυγό, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό αρκετό και βράζουμε την πατάτα και το καρότο μαζί με λίγο αλάτι πιπέρι, τον κύβο και το λάδι.
- Αφού βράσουν αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
- Τα αφήνουμε ώσπου να βράσουν, περίπου μισή ώρα.
- Τέλος, για το αυγολέμονο χτυπάμε στην αρχή το ασπράδι, προσθέτουμε μετά τον κρόκο και τέλος το λεμόνι. Αφού χτυπηθούν μαζί αυτά προσθέτουμε και λίγο ζουμι από την κατσαρόλα και χτυπάμε πάλι.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σούπα και ρίχνουμε μετά το αυγολέμονο.
Πηγη:.sintagespareas.gr