Το επιθετικό σχόλιο του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή (Newpost, Σκάϊ) κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, σχετικά με τις ευθύνες του υπουργού στην υπόθεση των τρομο-δεμάτων, δεν έμεινε αναπάντητο από τον βαλλόμενο. Ο οποίος, μάλιστα, αποδίδει την επιθετικότητα του δημοσιογράφου στο γεγονός ότι πρόσφατα αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί που τον φρουρούσαν.
Ασχέτως εάν ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το δικαίωμα κάθε δημοσιογράφου να ασκεί κριτική -όσο σκληρή επιθυμεί- σε έναν υπουργό, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο έγινε γνωστό ότι ένας δημοσιογράφος που ουδέποτε έχει βρεθεί στο στόχαστρο τρομοκρατικής οργάνωσης ή άλλου προσώπου ή οργάνωσης κάνει χρήση του “δικαιώματος” (;;;) να έχει αστυνομική φρουρά. Επανέρχεται, έτσι, το γνωστό θέμα των αστυνομικών που αντί να προστατεύουν τους πολίτες διατίθενται ως “φρουρά” δημοσιογράφων ή επιχειρηματιών. Κι αν ο Τάκης Χατζής κακώς ζήτησε και έλαβε αστυνομική φρουρά που προφανώς δεν χρειάζεται (εκτός από το “πρεστίζ” που κάποιοι θεωρούν ότι παρέχει κάτι τέτοιο), το υπουργείο και η ΕΛ.ΑΣ κάκιστα διαθέτει αστυνομική φρουρά σε δημοσιογράφους. Εκτός, ίσως, των ελαχίστων περιπτώσεων όσων έχουν γίνει στόχος τρομοκρατών.
Και το υπουργείο οφείλει να αποσαφηνίσει τι εννοεί όταν αναφέρει πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είχε αστυνομική φρουρά…”παράτυπα”. Ποιος και με ποιο δικαίωμα του παρείχε αυτή τη δυνατότητα;
Η ανακοίνωση του υπουργείου
Ο κ. Τάκης Χατζής υπό το μανδύα του πολιτικού σχολίου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ” για άλλη μια φορά διαστρέβλωσε δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.
Συμπτωματικά, ο δημοσιογράφος κ. Χατζής ξεκίνησε τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Νίκου Τόσκα από τη στιγμή που του αφαιρέθηκε η φρουρά των αστυνομικών που παράτυπα είχε ως ασφάλειά του.
Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν κατά πόσο υπηρετούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία τόσο ο κ. Χατζής όσο και η διεύθυνση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ” που δείχνει να επικροτεί τέτοιες πρακτικές.