Ο γραμματέας προγράμματος της ΝΔ, περιέγραψε τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εφόσον αυτή προκύψει από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Ο σχεδιασμός προσλήψεων, η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και το “Mitsotakis effect”.
Τις άμεσες προτεραιότητες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη , εφόσον μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου, περιέγραψε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” με τον Βασίλη Σκουρή, ο γραμματέας προγράμματος του κόμματος, Γιώργος Στεργίου.
Ο κ.Στεργίου τόνισε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι η ισχυρή ανάπτυξη με περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, “η οποία θα επιτευχθεί αφενός μέσω ενός επιχειρηματικού πλαισίου φιλικού προς τις επενδύσεις και αφετέρου μέσω της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος ασφάλειας”.
Ξεκαθάρισε πως οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν αποτελούν επιλογή της ΝΔ, η οποία αντιθέτως “σχεδιάζει λελογισμένες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων σε τομείς όπου υπάρχει ανάγκη”, με τον κ.Στεργίου να θέτει ως άμεση προτεραιότητα την πρόσληψη 1.500 αστυνομικών.
Ο κ.Στεργίου ερωτηθείς για το λεγόμενο οικονομικό “μαξιλαράκι” και το ενδεχόμενο αυτό να χρησιμοποιηθεί από την επόμενη κυβέρνηση στάθηκε στην σημαντική αποκλιμάκωση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων επισημαίνοντας πως αυτή η επίδραση στις αγορές έρχεται εξαιτίας της προοπτικής διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα είπε παράλληλα πως αποτελεί σημάδι ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε σταδιακή άρση των δεσμεύσεων που έχει λάβει η σημερινή κυβέρνηση, όπως το “μαξιλαράκι” και το “υπερταμείο” για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Μίλησε ακόμη για συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε τομείς όπου το δημόσιο πάσχει, όπως για παράδειγμα η ψηφιοποίηση όπως ανέφερε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η ΝΔ δεν σκοπεύσει να εκχωρήσει ολόκληρους τομείς στον ιδιωτικό τομέα.
Τέλος, ερωτηθείς για τις αστικές συγκοινωνίες είπε πως στο σχεδιασμό της ΝΔ είναι να επανέλθουν σε υγιή οικονομική κατάσταση οι εταιρείες του κλάδου ώστε να μην χρειάζονται υψηλή κρατική χρηματοδότηση, να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ απέκλεισε -τουλάχιστον προς το παρόν- το σενάριο ιδιωτικοποίησης τους.