Ο δεύτερος -αλλά πιο χρονοβόρος- τρόπος να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του βουλευτή εν ενεργεία σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου της αρχής ξεπλύματος χρήματος κ. Παν. Νικολούδη, είναι μέσω των «πόθεν έσχες» των βουλευτών. Ωστόσο, πρόκειται για 540 πρόσωπα (βουλευτές, ευρωβουλευτές και εξωκοινοβουλευτικά κυβερνητικά στελέχη) συν τις συζύγους τους και τα ανήλικα τέκνα τους, αριθμός που μπορεί να υπερβαίνει και τους 1.000.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αργύρης δεν προτίθεται να δώσει το όνομα στη δημοσιότητα, εφόσον η κατοχή των χρημάτων του εν λόγω βουλευτή είναι νόμιμη. Ωστόσο θα συγκαλέσει την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και εν συνεχεία πιθανότατα θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας (εφόσον δεν είναι ανεξάρτητος) για την ταυτότητα του βουλευτή.
Πηγές της επιτροπής πάντως -αλλά και βουλευτές από όλα τα κόμματα- εξέφραζαν την διαφωνία τους με την κίνηση του κ. Νικολούδη.
«Που γνώριζε ότι είναι νόμιμα τα χρήματα; Είδε τα πόθεν έσχες;» διερωτώνταν με νόημα και πρόσθεταν: «Και που ξέρει ότι ήταν ένας μόνο;». Πάντως η ονοματολογία συνεχίζεται ακόμη στην Βουλή καθώς άπαντες (βουλευτές, δημοσιογράφοι) αναζητούν τον «εκατομμυριούχο» βουλευτή.