Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό ότι θα πρέπει όλοι να δώσουμε προσοχή την διατροφή μας και να ακολουθούμε την μεσογειακή διατροφή αφού υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία σπιτικών και υγιεινών γευμάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής».
Ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας προσθέτει ότι αυτή η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει «πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών». Ο διατροφικός αυτός οδηγός αναφέρεται, επίσης, σε «θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».