Χτυπάει ξανά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία σε νέα της συνέντευξη διευρύνει το ρεπερτόριο με τις διαφορετικές απόψεις της περί Ιστορίας και χαρακτηρίζει το χορό του Ζαλόγγου «εθνικό μύθο». Ας σημειωθεί ότι πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν την ίδια άποψη και κατατάσσουν στους εθνικούς μύθους ιστορίες όπως ο λεγόμενος χορός του Ζαλόγου ή το Κρυφό Σχολειό.
Ειδικότερα, η κυρία Ρεπούση, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, σε ερώτηση για το χορό του Ζαλόγγου απάντησε ότι «κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους».
Ο εν λόγω χορός φέρεται να έχει συμβεί το Δεκέμβρη του 1803 όταν τα στρατεύματα του Αλή Πασά είχαν αποφασίσει να καταστείλουν τους Σουλιώτες και, κατά τις τελευταίες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, όσες γυναίκες και παιδιά είχαν απομείνει στο μοναστήρι, Μονή του Ζαλόγγου, αποφάσισαν να ριχτούν στον γκρεμό για να γλιτώσουν την αιχμαλωσία και τους εξευτελισμούς. Εριξαν πρώτα τα βρέφη που κρατούσαν στην αγκαλιά τους και, στη συνέχεια, έπεσαν εν χορώ στον γκρεμό.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τοποθετήθηκε ακόμη μια φορά και για την περίφημη λέξη «συνωστισμός» τονίζοντας ότι «υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη ”συνωστισμός” υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός».
Ανάμεσα σε άλλα η κυρία Ρεπούση ζήτησε να δοθεί το δικαίωμα υιοθεσίας και στους ομοφυλόφιλους δηλώνοντας «Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση σε ό,τι αφορά την ανάγκη του παιδιού να ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο φύλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η ομοφοβία. Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα του καθενός. Η ταυτότητα του φύλου είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Ολοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα».