Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις στα social media μετά το “ενωτικό” διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ της Τετάρτης, λίγη ώρα μετά τον τραυματισμό του ένστολου στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να επισημάνουν, ότι το διάγγελμα ορθώς αναφερόταν στην άνανδρη επίθεση εναντίον του άνδρα της αστυνομίας, ωστόσο ουδεμία αναφορά υπήρχε στη βία από πλευράς ΕΛΑΣ, στη συστηματική καταστολή που οξύνεται το τελευταίο διάστημα και στον πρόσφατο ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της περιοχής, γεγονός που πυροδότησε τις μαζικές αντιδράσεις.
Η αποδοκιμασία του κοινού στο ανισοβαρές διάγγελμα καταγράφεται όχι μόνο από τα σχόλια καθεαυτά, αλλά από τα “reactions” κάτω από το επίμαχο βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Πάνω από 23 χιλιάδες ήταν οι αρνητικές αντιδράσεις εκδήλωσης “θυμού”, με τις θετικές αντιδράσεις να μη φτάνουν ούτε τις 2 χιλιάδες.
Φυσικά εδώ δε μιλάμε για μια άτυπη “δημοσκόπηση”, όμως αν μη τι άλλο μιλάμε για μια σχεδόν ομόθυμη καταδίκη της μεροληπτικής διατύπωσης περί αποκλιμάκωσης της βίας.
Ξυλοδαρμοί πολιτών χωρίς συγγνώμη
Αυτό γιατί είναι παραπάνω από σαφές πως ο πρωθυπουργός με τη δήλωσή του αποσιώπησε την “αλυσίδα” των γεγονότων, την όλη κλιμάκωσή τους, και φυσικά δεν αναφέρθηκε στην αιτία τους και στην αντιμετώπισή τους. Το “δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας” του κ. Μητσοτάκη, εν προκειμένω δεν αρκεί, καθώς οι ευθύνες ξεκινούν από την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου.
“To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει” είπε ο πρωθυπουργός, αλλά όπως φαίνεται στα social media ,το κοινό είναι ήδη διχασμένο εδώ και καιρό, και το κακό έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες με την όλη όξυνση της συστημικής καταστολής.
Διότι όταν μιλάμε για “ενότητα”, οι ευθύνες πρέπει να αποδίδονται με αναλογικότητα προς όλους. Αν μη τι άλλο, η κυβέρνηση θα όφειλε να είχε ως κύριο μέλημά της να μη δημιουργούνται οι αιτίες που προκαλούν τέτοιες συμπεριφορές από όχλους, παραδειγματίζοντας και όχι καταφερόμενη εναντίον αγνώστων “εχθρών”, ως αλάθητος εξουσιαστής. Ο κόσμος εξαγριώνεται και το μίσος θεριεύει, αρχής γενομένης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με επικίνδυνες κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις.
Πηγή: news 24/7