Αφού προκάλεσε κρίση στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων με τις αναρτήσεις του στο αγαπημένο του Twitter media ο Ελον Μασκ συνέχισε τα… τιτιβίσματα για να συντηρήσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Αυτή την φορά σειρά είχε η ναυαρχίδα των εταιρειών του, η Tesla. O Μασκ ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιήσει τις τεχνολογίες που αναπτύσσει η διαστημική του εταιρεία, η Space X, και θα εφοδιάσει το επόμενο μοντέλο της σπορ σειράς Tesla Roadster με διαστημικούς προωθητήρες.
Ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής αμερικανός μεγιστάνας υποστηρίζει ότι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου δέκα μίνι προωθητήρες και αν ο κάτοχος του αποφασίσει να τους ενεργοποιήσει το όχημα θα πιάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,1 δευτερόλεπτο.
Η τιμή του Tesla Roadster θα είναι 200.000 δολάρια περίπου 170.000 στην Ελλάδα, ενώ η ειδική έκδοση των 1.000 Founders Series με τα οποία θα ξεκινήσει η παραγωγή θα κοστίζουν 50.000 δολάρια επιπλέον. Τα οποία απαιτούνται και ως προκαταβολή…
« Η τεχνολογία είναι ασφαλής αλλά θα δημιουργεί μια συνθήκη ιδιαίτερα έντονη η οποία δεν συνιστάται για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας» αναφέρει ο Μασκ στην δήλωση του. Λέει επίσης ότι η χρήση των προωθητήρων θα προκαλεί την αιώρηση του αυτοκινήτου το οποίο για κάποιες στιγμές θα κινείται κυριολεκτικά στον αέρα χωρίς οι ρόδες του να ακουμπούν στο έδαφος.
Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα Tesla Roadster θα πετάει αφού πριν από τρία χρόνια ο Ελον Μασκ σε μια πραγματικά πρωτοποριακή κίνηση μάρκετινγκ στο πλαίσιο της δοκιμής ενός νέου πυραύλου της Space X τοποθέτησε σε αυτόν ένα Tesla Roadster και έστειλε το αυτοκίνητο στο Διάστημα. Το αυτοκίνητο που είχε στην θέση του οδηγού ένα αστροναύτη- κούκλα ξεκίνησε ένα ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα και πριν από 15 μήνες πλησίασε τον Άρη όπου αναμένεται να τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτόν.
Η απόδοσή του στην κορυφαία έκδοση με τους τρεις κινητήρες -ένα μπροστά και δύο πίσω- θα φτάνει, πάντα σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία- τις 10.000 Nm. Όσο για την μπαταρία θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 250 kWh -δεν τολμάμε να σκεφτούμε το βάρος της- και θα εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 1.000 χιλιομέτρων.