Αυτό το μεταγραφικό καλοκαίρι χαρακτηρίστηκε από μια σειρά μεγάλων μεταγραφών στο ποδοσφαιρικό παζάρι, με τις μετακινήσεις, του Λιονέλ Μέσι από τη Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν και του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σκιάζουν κάθε άλλη.
Δυο μεταγραφές που πήραν όλο το «χαρτί» τόσο επικοινωνιακά όσο και αγωνιστικά-επιχειρησιακά για τις νέες τους ομάδες. Η δουλειά των μάνατζερ, το ζεστό χρήμα αλλά και η επιθυμία των δυο παιχτών οδήγησαν τελικά στην επιτυχία των μετακινήσεων.
Κάτι αντίστοιχο πήγε να κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τελευταίο ανασχηματισμό με τη μεταγραφή του Ευάγγελου Αποστολάκη, που από το Υπουργείο Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, του δόθηκε η δυνατότητα να μετακινηθεί στο γαλάζιο νεοσύστατο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι και ανακοίνωση έγινε, για τη μεταγραφή, λαμβάνοντας και τα εύσημα της Αμερικανικής Πρεσβείας, Όμως τελικά η μεταγραφή ακυρώθηκε στο και πέντε.
Φαίνεται ότι ο «μάνατζερ» και ηγέτης δεν ήταν τόσο καλός ώστε να κλειδώσει η μεταγραφή που θα έσπαγε τα ταμεία και έτσι έμεινε στον άσσο.
Αφού δεν τα κατάφερε με τον Αποστολάκη, όχι τον Στράτο, που έπαιξε σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ, αλλά τον ναύαρχο Ευάγγελο, σκέφτηκε ο Κυριάκος ότι μια μεταγραφή εκ του εξωτερικού θα είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση και θα κέρδιζε το επικοινωνιακό παιχνίδι. Εξάλλου μόνο η επικοινωνία τον ενδιαφέρει. Το έχει πει ο ίδιος άλλωστε.
Έτσι αργά το απόγευμα της Κυριακής το όνομα της «μεταγραφής» διέρρευσε και έγινε γνωστό στην πιάτσα ότι θα είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας
Αμέσως στο μυαλό μου ήρθαν τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας. «Βόμβα Μητσοτάκη, έφερε τον γίγαντα της Πολιτικής Προστασίας», θα γράφει η μια, «Χιλιάδες κόσμου στο αεροδρόμιο για το καλωσόρισμα του Χρήστου» η άλλη, «τίναξε την μπάνκα στον αέρα ο Κυριάκος» κάποια άλλη και πάει λέγοντας.
Ο Κύπριος πολιτικός Χρήστος Στυλιανίδης και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, σύμφωνα με τις διαρροές θα είναι ο νέος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Δεν είναι ο πρώτος Κύπριος Πολιτικός που θα αναλάβει υπουργικό θώκο, αν ισχύουν οι πληροφορίες για την υπουργοποίηση του Στυλιανίδη.
Υπήρξε και ο αείμνηστος Γιάννος Κρανιδιώτης Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος όμως είχε πολιτική δράση στην Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ όπου διετέλεσε και Ευρωβουλευτής.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Χρήστος Στυλιανίδης δεν έχει κάποια πολιτική δραστηριότητα στην Ελλάδα, ενώ έχει διατελέσει Ευρωβουλευτής, βουλευτής και Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κύπρο.
Τα ερωτήματα βέβαια που εγείρονται είναι πολλά.
Έχει δικαίωμα βάση του Συντάγματος να υπουργοποιηθεί ο Χρήστος Στυλιανίδης;
Έχει ελληνικό διαβατήριο ή θα πρέπει να ακολουθήσει την διαδικασία για τους Έλληνες της Αλβανίας, της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου και Τενέδου) και της Κύπρου;
Έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για την κίνηση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη ή θα υπάρξει ακόμα ένα αγκάθι στις ήδη κακές σχέσεις Αθήνας Λευκωσίας.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι σχέσεις Αναστασιάδη-Στυλιανίδη δεν είναι και οι καλύτερες, κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν προτάθηκε εκ νέου για Ευρωπαίος Επίτροπος από τον Κύπριο Πρόεδρο.
Γνωρίζει κάτι ο Αναστασιάδης που θα έπρεπε να γνωρίζει ο Μητσοτάκης;
Πάντως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από την Λευκωσία το μεσημέρι της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο Πρόεδρο, όπου τον ρώτησε αν είχε ένσταση με την υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη. Ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε πως όχι, δεν είχε ένσταση και να πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως θέλει.
Στις Βρυξέλλες δεν μιλάνε και με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην Επίτροπο κι αυτό θα έπρεπε να το ψάξουν λίγο περισσότερο στην ελληνική κυβέρνηση, αν τελικά ισχύει η είδηση.
Ένα δεύτερο φιάσκο δεν θα το αντέξει η κυβέρνηση και οι πιθανότητες να συμβεί κάτι παρόμοιο δεν απέχει και πάρα πολύ από το να επαναληφθεί.