Την πορεία και τους παραλήπτες των χρημάτων τα οποία τελικά ζημίωσαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σκιαγραφεί η Καθημερινή σε μία εικόνα η οποία συνοψίζει όλο το σκάνδαλο σε λίγες μόλις γραμμές.
Συγκεκριμένα όπως βλέπουμε στο διάγραμμα, ξεκινάμε τον Μάρτιο του 2009 όταν και από το ΤΤ χορηγείται στην C&C συμφερόντων Γριβέα καιο Βάτσικα, δάνειο ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ.
Στην συνέχεια τον Ιούλιο του 2009 χορηγείται δάνειο 10 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην C&C International.
Έως τις 12 Αυγούστου του ίδιου έτους τα ποσά αυτά «σπάνε» σε 57 επιταγές και μέσω πέντε συνολικά τραπεζών καταλήγουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς εταιρειών συμφερόντων Γριβέα και Βάτσικα.
Τελικά φτάνουμε στις 15 Δεκεμβρίου του 2009 όταν και στην Γενική Συνέλευση της C&C αποφασίζεται η εξαγορά έναντι 15 εκατ. ευρώ του 100% των μετοχών των εταιρειών Griveas Vatsika Holdings Ltd, Griveas Vatsika Strategic Investors Ltd και Griveas Stock Opinions Ltd με την Λευκωσία.
Επανερχόμενοι ξανά στον Αύγουστο του 2009, βλέπουμε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να ιδρύει μαζί με την C&C των Γριβέα-Βάτσικα, την Postbank Green Intitude S.A (PGBI).
Τον Ιούνιο του 2010, το ΤΤ χρηματοδοτεί την PGBI με 500.000 ευρώ.
Ενώ τον Οκτώβριο του ίδιους έτους το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χρηματοδοτεί την PGBI με 2,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά εκταμιεύτηκαν τελικά από τις εταιρείες Modus Vivendi AE, Run Communications A.Ε., και Fortune Α.Ε., συμφερόντων Γριβέα-Βάτσικα.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ