Υλικά
- 200 γρ. ταραμάς κόκκινος ή άσπρος
- 4-5 πατάτες μικρές ( 400 γρ περίπου)
- 1/2 κούπα χυμό λεμόνι (πάνω κάτω 2 λεμόνια)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ή 1/2 κρεμμύδι) ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
- 1 1/2 κούπα περίπου αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες μας καλά. Σε επεξεργαστή τροφίμων (μπλέντερ, μούλτι, μίξερ) ρίχνουμε την πατάτα και την κάνουμε πουρέ , συνεχίζουμε προσθέτοντας τον ταραμά, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια μας και τα χτυπάμε όλα καλά.
Όταν έχουμε ένα ομογενοποιημένο πουρέ προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια μας και χτυπάμε και πάλι καλά, στο τέλος αρχίζουμε να προσθέτουμε ενώ χτυπάμε το μείγμα μας το λάδι λίγο-λίγο… Την στολίζουμε με ότι γουστάρουμε, με άνηθο, με ελιές, με έξτρα ελαιόλαδο μέχρι και κάπαρη έχω βάλει.
Η νόστιμη αφράτη πατατοσαλάτα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να την καταβροχθίσουμε μόνοι μας ή με παρέα.
newpost.gr