Υλικά
1 ολόκληρο χταποδάκι 1 κιλό περίπου
1 κιλό μικρά κρεμμύδια
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2/3 νεροπότηρου λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
2 κ. σ πελτέ τομάτας
1 κλαράκι κανέλα Αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα μικρά κρεμμύδια από το φλούδι τους και τα φυλάτε ολόκληρα.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και λίγο ξύδι βράζετε το χταπόδι μέχρι να γίνει τρυφερό και να αλλάξει χρώμα. Ύστερα από περίπου 20 λεπτά, βγάζετε το χταπόδι από τη κατσαρόλα και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με αρκετό από το ζουμί του .
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, ολόκληρα τα μικρά κρεμμύδια και τα αφήνετε να σωταριστούν, γυρνώντας τα για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Την ίδια ώρα κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια και το προσθέτετε στη κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια.. Αφήνετε και αυτό να σωταριστεί. Προσθέτετε ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο τριμμένο κρεμμύδι, το κόκκινο κρασί, τον πελτέ ντομάτας, πιπέρι, μπαχάρι , 1 κλαράκι κανέλλα, τα φύλλα δάφνης και τον ζωμό του χταποδιού. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Όταν βράσει και μελώσει αφαιρείτε τη δάφνη και τη κανέλα και σερβίρετε.
Πηγή:www.eliasmamalakis.gr