Υλικά
-6 κρεμμύδια μεγάλα καθαρισμένα
-50 ml ελαιόλαδο
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-120 γρ. κιμά χοιρινό
-2 κουτ. σούπας πλιγούρι
-2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
-2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
-2 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
-150 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
-αλάτι, πιπέρι
-λαδόκολα για το ψήσιμο
Eκτέλεση
Aχνίζουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε με ένα μικρό μαχαιράκι τα εσωτερικά φύλλα του κάθε κρεμμυδιού και αφήνουμε μόνο δύο εξωτερικά.
Για τη γέμιση: Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο και τον κιμά μαζί με το πλιγούρι. Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σωθούν όλα τα υγρά. Mε το μείγμα αυτό, γεμίζουμε τα κρεμμύδια, τα τοποθετούμε μέσα σε λαδόκολα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά. Ψήνουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου στους 180°C για 20-25 περίπου λεπτά.